0 نمایش
سم دلتامترین
سم دلتامترین

کاربرد سم دلتامترین

سم دلتامترین ماده ای است که بر روی طیف وسیعی از حشرات اثر کشندگی قوی و سریع دارد. از طرفی دارای اثرات زیان بار ثابت شده کمی بر روی انسان و سایر حیوانات میباشد. به همین دلیل سم دلتامترین به طور گسترده ای در سطح مزارع، باغات و گلخانه ها و حتی جاهایی مثل زمین های گلف نیز استفاده میشود. این سم در ایران به طور تخصصی و درسطح وسیع برای مبارزه با سن گندم استفاده میشود. در مناطق مختلف از این سم برای مبارزه با طیف وسیعی از حشرات مانند سن ها، ملخ ها، لارو بال پولک داران، سرخرطومی ها، شته ها، کنه ها، تریپس ها، شپشک ها و پسیل ها نیز استفاده میشود.

معرفی ترکیب دلتامترین

این سم یک ترکیب پیروتیروئیدی سنتزی بافرمول شیمیای C22H19Br2NO3 است. به طور کلی پیروتیروئیدها برگرفته از ترکیبی طبیعی با خاصیت سمی به نام پیرترینز هستند که ازگل های داوودی به دست می آید. این ترکیب برای اولین بار در سال 1974 کشف شد و در سال 1978 به صورت تجاری وارد بازار شد. نام تجاری اولیه این ترکیب دسیس میباشد که ساختاری امولسیونی دارد.

مکانیسم اثر سم دلتامترین

سم دلتامترین سمی با اثر عصبی است و میتواند بعد از تماس حشره و یا خورده شدن سبب اختلال در سیستم طبیعی عصبی حشره شود و درنهایت منحر به مرگ شود. این اثر مربوط به مهارکنندگی اعصاب بوده که رابطه مستقیمی هم با میزان حرارت دارد. این سم سبب کاهش حساسیت ناحیه پیش سیناپسی میشود که باعث جلوگیری از انتقال پیام های عصبی میشود. در حقیقت دلتامترین سبب افزایش رهاسازی گاماآمینوبوتریک اسید میشود که مانع انتقال پیام های عصبی میشود. این سم چربی دوست، جذب لایه کوتیکول حشرات و سطح برگ میشود و به همین دلیلی در برابر شستشو و بارندگی مقاوم است.

عوارض جانبی سم دلتامترین برای سایر موجودات

از آنجاییکه سم دلتامترین به درجه حرارت بسیار حساس هست معمولا در بدن پستانداران و پرندگان پایدار نیست و اثر شدیدی ندارد. اما برای آبزیان و به ویژه ماهیان میتواند مضر باشد. البته باید به این نکته توجه کرد که میزان دریافت سم میتواند در اثرات سو آن بر جانداران یا انسان تاثیر داشته باشد. این سم حتی از طریق پوست جذب میشود ولی اگر خورده شود اثر شدید تری خواهد داشت.

اثرات این سم بر روی انسان از عوارض پوستی و حساسیتی معمول تا تهوع، سرگیجه و گرفتگی عضلات میتواند متغیر باشد که شرایط مختلفی روی آن تاثیر دارد. همچنین اثرات سرطانزایی برای این سم مشاهده نشده است.

پایداری سم دلتامترین

این سم به طور طبیعی و در طول زمان در اثر نور، آب و میکروبها تجزیه میشود. از طرفی در خاک به شدت به ذرات خاک میچسبند و در نهایت با توجه به شرایط محیطی موجود و بافت خاک حدود 6 روز تا حدود 200 روز پایدار خواهد ماند. البته این میزان بر روی گیاهان تا حدود 17 روز میباشد و معمولا وارد اندامهای گیاهی نمیشود.

شما میتوانید برای تهیه سم دلتامترین از فروشگاه کشاورزی آگرومارکت با ما در تماس باشد.

یک دیدگاه بگذارید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

0

بالا

X